Schoolbezoek primair onderwijs - H’ART Museum

Overslaan en naar inhoud gaan
Tickets

Jong @ H'ART Museum

Voor groep 4, 5 en 6 van alle basisscholen binnen de metropool Amsterdam biedt H’ART Museum bij iedere tentoonstelling een gratis onderwijsprogramma aan.

Dit programma bestaat uit twee voorbereidende lessen voor op school die bij de tentoonstelling aansluiten. In H’ART Museum bezoeken de leerlingen de tentoonstelling en gaan ze creatief aan de slag in onze studio’s. Uiteraard mogen ze hun eigen werk mee naar huis nemen. Het programma in H’ART Museum wordt begeleid door onze museumdocenten.

Praktische informatie

  • Doelgroep: groep 4, 5, 6 primair onderwijs
  • Kosten: gratis
  • Duur: 3 uur (van 9 tot 12 uur)
  • Dagen: dinsdag t/m vrijdag
  • Groepsgrootte: max. 30 leerlingen per klas
  • Begeleiding: 2-4 docenten/begeleiders vanuit school per klas
  • Vervoer: gratis met de cultuurbus of op eigen gelegenheid (bereikbaarheid)
  • Contact: educatie@hartmuseum.nl of 020 530 87 55

 

Achtergrond

Onder het motto ‘ieder kind heeft recht op de ontdekking van zijn eigen talent’ volgden sinds 2009 meer dan 100.000 basisschoolleerlingen uit Amsterdam ons gratis onderwijsprogramma. Oorspronkelijk in de Hermitage Amsterdam en sinds 2023 in H’ART Museum. Daarbij werden tijdens deze schoolbezoeken al meer dan 2.000 talenten geselecteerd. Zij volgden ons gratis talentenprogramma.

Niet alle kinderen in Amsterdam komen automatisch in contact met kunst en musea. H’ART Museum heeft zich tot doel gesteld zo veel mogelijk kinderen binnen Amsterdam te bereiken. Leerlingen kijken samen naar kunst, maken hun eigen kunstwerk in de studio en verbreden zo hun horizon. Daarnaast ontwikkelen ze het creatieve vermogen om met een open blik naar de eigen omgeving te kijken. Ons programma heeft een grote impact op kinderen: het bevordert creativiteit, maar ook kritisch en oplossingsgericht denken. En daarbij is het gewoon hartstikke leuk!

Ons gratis onderwijsprogramma voor basisscholen en ons gratis talentenprogramma was nooit mogelijk geweest zonder de steun van onze sponsoren ELJA Foundation en ABN AMRO.

Lees verder Lees minder
Ga naar de inhoud