Organisatie - H’ART Museum

Overslaan en naar inhoud gaan
Tickets

H'ART Museum

H’ART Museum is een kunstmuseum waar beroemde kunstwerken en verhalen van over de hele wereld worden samengebracht in unieke tentoonstellingen. Onze tentoonstellingen zijn altijd tijdelijk te zien, maar blijven je voor altijd bij. Het museum is gevestigd in een historisch monument, in het hart van de Nederlandse hoofdstad. Een culturele oase – met een unieke binnentuin en een bruisend Grand Café – waar voortdurend veel interessants te doen is, van concerten, lezingen en filmavonden tot kunsteducatie voor kinderen en jongeren.

Missie

H’ART Museum brengt kunst en verhalen van over de hele wereld naar Amsterdam en presenteert ze op nieuwe en onverwachte manieren. H’ART Museum staat voor de kracht van verbinding tussen mensen, liefde en kunst. Hoewel prikkelend, tot nadenken stemmend en relevant, streven we naar het raken van harten met emotie. Van het heden tot de oudheid, hier (her)ontdek je unieke en beroemde kunstwerken, gesmeed door onze unieke connecties in de kunstwereld. Met ons kunstpartnerschap, ontstaan vanuit onze gezamenlijke dromen, verbinden we werelden in het kloppende hart van Amsterdam op een manier als nooit tevoren.

Visie

Geweldige kunst raakt in het hart. Onze visie is om mensen te raken met internationaal toonaangevende, urgente en geweldige kunst. We openen ogen en geloven in de verbinding tussen mensen, liefde en kunst. Dat geweldige kunst transformerend genoeg is om harten te doen ontvlammen. Kunst is, net als cultuur, voortdurend in beweging. Daarom onderzoeken we continue nieuwe gezichtspunten op de maatschappij. We houden de vinger aan de pols van wereldwijde toonaangevende kunst en maatschappelijke ontwikkelingen en transformeren mensen door middel van een wereldberoemd kunstcollectief dat grenzen, tijd en relevante culturele gesprekken overspant.

Organisatie

De Stichting Personeel De Nieuwe Kerk en H’ART Museum realiseert tentoonstellingen in De Nieuwe Kerk Amsterdam én in H’ART Museum, in opdracht van de Nationale Stichting De Nieuwe Kerk en Stichting H’ART Museum. De Nieuwe Kerk en H’ART Museum hebben een geheel eigen plaats verworven binnen de nationale en internationale museumwereld.

Bij de Stichting Personeel De Nieuwe Kerk en H’ART Museum zijn circa 50 medewerkers werkzaam. Daarnaast maken wij gebruik van een pool van circa 100 oproepkrachten die de kassa, garderobe en winkels bemannen.

Managementteam

Raad van Toezicht

Geschiedenis

Historisch gezien begon het gebouw in 1683 als Diaconie Oude Vrouwen Huys, een toevluchtsoord voor ontheemde oudere stadsdames. In 1817 kwamen er ook plaatsen beschikbaar voor mannen.

Tot in de 20e eeuw was de kerkzaal in het tehuis de op één na grootste van de stad en werd deze regelmatig gebruikt voor de eredienst. Winston Churchill zette zelfs voet aan wal in het gebouw aan de Amstel, dat in 1953 werd omgedoopt tot ‘Amstelhof’. In de jaren 1970 vond een grote renovatie plaats en pas in 2007 werden de laatste bewoners overgeplaatst naar een meer geschikt tehuis. Ernst Veen, destijds directeur van De Nieuwe Kerk Amsterdam, kwam op het idee om het Amstelhof een nieuwe bestemming te geven, namelijk die van museum. Leningen uit de schatkamer van de Hermitage in Sint Petersburg, een museum in Rusland, maakten het mogelijk om het te openen als de Hermitage Amsterdam tijdens een feestelijke opening in 2009.

Meer dan 5 miljoen bezoekers zijn door onze deuren gewandeld en hebben 30 gevarieerde en inspirerende tentoonstellingen bezocht. We verwelkomen altijd een mix van zowel internationale als lokale bezoekers.

Oprichters en Partners

H’ART Museum is een onafhankelijke en autonome juridische entiteit met eigen geldstromen, via al onze partners.

Al onze partners zijn belangrijk voor ons en maken ons museum, tentoonstellingen en publieksprogrammering mogelijk. Dit varieert van onze financiële partners, fondsen tot onze museale partners.

We huisvesten ook andere musea: Amsterdam Museum en Museum van de Geest| Outsider Art. Soms worden er kleinere tentoonstellingen getoond, zoals de jaarlijkse winnaar van de ABN AMRO Kunstprijs.

Ga naar de inhoud