ABN AMRO Kunstprijswinnaar - H’ART Museum

Overslaan en naar inhoud gaan

ABN AMRO Kunstprijswinnaar

Tickets

Tentoonstelling - H'ART Museum

ABN AMRO Kunstprijswinnaar

Deze tentoonstelling is afgelopen

ABN AMRO Kunstprijswinnaar Mounira Al Solh toont nieuwe installatie in H’ART Museum

In haar solotentoonstelling Nami Nami Noooom, Yalla Tnaaam grijpt Al Solh (Libanon, 1978) terug op haar jeugd in een door burgeroorlog geteisterd Libanon. Tijdens bombardementen mocht ze van haar moeder ’s avonds gaatjes knippen in haar pyjama en die dan met naald en draad weer dichtnaaien. Dit kalmeerde haar wanneer ontploffingen haar uit haar slaap hielden. Voor deze tentoonstelling herhaalde ze die meditatieve handeling samen met een groep vrouwen ‒ deels met een migratieachtergrond ‒ in Nederland en Libanon.

Openingstijden
23 november 2023 - 15 mei 2024
Dagelijks geopend van 10:00 - 17:00 uur
Tickets
Toegang gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreeticket voor de Julius Caesar tentoonstelling in H'ART Museum.

Al Solh verwerkte de kledingstukken in een nieuwe installatie die voor het eerst te zien is in H’ART Museum. Voor de schilderingen en tekeningen op papier en textiel putte ze inspiratie uit dromen en nachtmerries. Met de tentoonstellingstitel Nami Nami Noooom, Yalla Tnaaam refereert ze aan twee Arabische slaapliedjes uit haar jeugd, die haar moeder voor haar, en die zijzelf voor haar dochter zong.

Te zien in H’ART Museum vanaf donderdag 23 november tot en met woensdag 15 mei 2024. Toegang gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreeticket voor de Julius Caesar tentoonstelling in H’ART Museum.

Over Mounira Al Solh

Mounira Al Solh (Beiroet, Libanon, 1978, woont en werkt in Zutphen en Beiroet) studeerde in Beiroet en Amsterdam en was van 2012 tot 2014 resident artist aan De Rijksakademie in Amsterdam. Al Solh had solotentoonstellingen bij onder meer Zeno X Gallery, Antwerpen (2023), BALTIC Centre for Contemporary Art, Gateshead (2022), Mori Art Museum, Tokyo (2020), Sfeir-Semler Gallery, Beirut, Lebanon (2019), The Art Institute of Chicago, (2018). Haar werk maakte onderdeel uit van Busan Biënnale Korea (2022), Documenta 14 (2017) en van de Biënnale van Venetië (2015) en werd  getoond op verschillende groepstentoonstellingen in onder meer Van Abbemuseum, Eindhoven (2022, 2019), WIELS, Brussel (2020) en Palais de Tokyo, Parijs (2020).

Over de ABN AMRO Kunstprijs

De ABN AMRO Kunstprijs wordt dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. Het is een prijs voor talent in ontwikkeling. De bank wil hiermee kunstenaars de mogelijkheid geven volgende stappen te maken in hun carrière. De winnaar krijgt een geldbedrag van 10.000 euro, een tentoonstelling in H’ART Museum en in de ABN AMRO Kunstruimte, inclusief een door Irma Boom ontworpen publicatie. Tevens wordt werk van de winnaar aangekocht voor de ABN AMRO Kunstcollectie.

Ga naar de inhoud