Koning Willem-Alexander opent H’ART Museum in Amsterdam - H’ART Museum

Overslaan en naar inhoud gaan
Tickets

Koning Willem-Alexander opent H’ART Museum in Amsterdam

27 mei 2024

Zijne Majesteit de Koning verricht dinsdag 18 juni 2024 de officiële opening van het nieuwe H’ART Museum in de Nederlandse hoofdstad. Daarmee opent Koning Willem-Alexander ook de eerste grote tentoonstelling van het museum: Kandinsky. Een samenwerking tussen H’ART Museum en het Parijse kunstmuseum Centre Pompidou. Een van de vaste partners van het museum dat de komende jaren ook gaat samenwerken met het British Museum in Londen en het Smithsonian American Art Museum in Washington. Met deze nieuwe samenwerkingsvormen bouwt H’ART Museum voort op de traditie van de Hermitage om internationale kunstcollecties naar Amsterdam te brengen. De Hermitage werd in 2009 geopend in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander, toen nog Prins van Oranje. De Koning zal op 18 juni samen met de nieuwe generatie H’ART Museum leerlingen, die het vernieuwde educatieprogramma van het museum volgen, de openingshandeling verrichten.

De Kandinsky-tentoonstelling opent op woensdag 19 juni voor het publiek. Te zien tot en met zondag 10 november 2024.

Kandinsky-tentoonstelling

Deze grote overzichtstentoonstelling laat een unieke collectie zien, die van een van de grootste kunstenaars van de twintigste eeuw: Wassily Kandinsky (Moskou 1866 – Parijs 1944). Centre Pompidou bezit een van de beroemdste Kandinsky-collecties ter wereld dankzij de generositeit van de weduwe van de kunstenaar. Nina Kandinsky schonk tijdens haar leven een groot aantal kunstwerken en documenten en liet de inboedel van zijn atelier als legaat na aan Frankrijk. Speciaal voor deze tentoonstelling reist een groot aantal meesterwerken van Parijs naar Amsterdam. Meer dan 60 kunstwerken geven een uniek overzicht van Kandinsky’s oeuvre: een persoonlijke reis die hem tot een van de pioniers van de abstracte kunst maakte.

H’ART Museum telt af

Het officiële aftellen tot aan de opening, door Zijne Majesteit de Koning, begint precies een week voor de feestelijke dag: op dinsdag 11 juni. Vanaf dat moment kan iedereen die nog geen Vriend is van het nieuwe H’ART Museum twee vriendenlidmaatschappen afsluiten voor de prijs van één. Deze actie geldt de hele zomer, tot en met zaterdag 31 augustus 2024. Voor alle buurtbewoners organiseert het museum een andere speciale actie voor na de opening met als titel ‘kom even buurten!’ Meer informatie hierover volgt.

Founder VriendenLoterij, Partners Heineken, ELJA Foundation en ABN AMRO steunen H’ART Museum

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Aankomsttijd: 15 uur.

Accreditatie is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 14 juni, 9 uur via pressoffice@hartmuseum.nl onder vermelding van naam, medium en functie.

Geaccrediteerde media ontvangen na sluiting van de accreditatie een persprogramma met nadere informatie. Mocht uw accreditatieverzoek niet kunnen worden gehonoreerd, verzoeken we u ook niet aanwezig te zijn.

De persopening van de Kandinsky-tentoonstelling (met inhoudelijk toelichting op de tentoonstelling) is op maandag 17 juni om 10 uur. Aanmelden kan via pressoffice@hartmuseum.nl.

Contact H’ART Museum

Afdeling pers en marketingcommunicatie
Madeline van Vliet, Fleur Vroegindewey & Stella Küçüksen
+31 (0)20 530 87 55/ pressoffice@hartmuseum.nl

Ga naar de inhoud