Schoolbezoek mbo - H’ART Museum

Overslaan en naar inhoud gaan
Tickets

Student @ H'ART Museum

Speciaal voor mbo-opleidingen in heel Nederland biedt H’ART Museum een gratis lesprogramma aan. Dit programma sluit aan bij het vak Burgerschap en bij de persoonlijke ontwikkeling van de studenten, bijv. i.h.k.v. het mentoraat.

Tijdens dit lesprogramma bezoeken studenten de tentoonstelling waar tijdens een interactieve rondleiding de link wordt gelegd tussen het tentoongestelde werk en één van de vier dimensies van Burgerschap. Daarbij reflecteren de studenten hier op het werk dat zij in de tentoonstelling zien. Vervolgens gaan de studenten naar onze studio’s voor een creatieve opdracht die aansluit bij het tentoonstellingsbezoek. Het hele programma wordt begeleid door een museumdocent die de inhoud aanpast aan het niveau en leerjaar van de studenten.

Praktische informatie

  • Doelgroep: mbo, alle niveaus en leerjaren
  • Kosten: gratis
  • Duur: 2,5 uur (van 10 tot 12.30 uur of van 13 tot 15.30 uur)
  • Groepsgrootte: max. 30 leerlingen per klas
  • Begeleiding: 2-4 docenten/begeleiders vanuit school per klas
  • Vervoer: op eigen gelegenheid (bereikbaarheid)
  • Contact: educatie@hartmuseum.nl of 020 530 87 55

 

Achtergrond

Tijdens de pilot van ons mbo-programma gaf de helft van de deelnemende studenten aan nooit in een museum te komen. Dit motiveerde ons extra om juist voor deze doelgroep een lesprogramma aan te bieden. In samenwerking met experts, docenten en (oud) leerlingen vanuit het mbo ontwikkelden wij een lesprogramma bij het vak Burgerschap. Ondertussen blijven we in contact met deze groep om het programma te blijven verbeteren. Dit resulteerde onder meer in een bredere inzetbaarheid van ons gratis mbo-programma tijdens de Kandinsky-tentoonstelling.

Ons gratis mbo-programma was nooit mogelijk geweest zonder de steun van de ELJA Foundation.

Ga naar de inhoud